(ВІДЕО) Андрій та Яша. Історія дружби прикордонника та собаки

НАЗАД
08 червня 2024 10:10

Андрій побачив його голодним та знесиленим, коли підрозділ прикордонників відходив з позицій на відпочинок. Хлопець пожалів кудлатого та забрав із собою.

З того моменту почалась історія їхньої дружби…

На момент повномасштабного вторгнення Андрій близько 10 років проживав за кордоном. Але наприкінці лютого 2022 року чоловік прийняв рішення повернутися на Батьківщину та боронити рідну землю.

«Якби я залишився там, я б собі не пробачив, - ділиться спогадами прикордонник, – рано чи пізно я б повернувся, тому вирішив не зволікати». Після навчання хлопець поїхав боронити східні рубежі нашої держави. Там і зустрів свого надійного друга.

«Він весь час просив їжу, був брудний та кволий, - згадує чоловік, – я не зміг пройти повз, тому наразі Яша тут. Мій пес супроводжує мене по всій Україні. Де б я не служив, він завжди зі мною».

«Яшу знали всі. Інколи навіть не знали як звати мене, але знали як звати собаку», - зауважує прикордонник.

У зоні бойових дій пес Яків допомагав Андрію та його побратимам відстежувати «вихід» ворожих снарядів та завчасно ховатись. У тилу пухнастик патрулював разом зі своїм хазяїном.

Пес Яків став невід'ємною частиною життя Андрія, супроводжуючи його в усіх справах. Їхнє партнерство стало втіленням вірності та дружби, яка триває навіть у найважчі часи.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси